Open dag alle opleidingen

• Tijd 10:00 - 14:00
  • Locatie Driestar educatief, Gouda
  • Inschrijven Voor 14 februari 2020

Wil je de pabo gaan doen of juist de lerarenopleiding? Overweeg je een studie Pedagogiek of een master? Tijdens de open dag informeren we je graag over al onze opleidingen. Van harte welkom op Driestar hogeschool!

Ben je scholier en wil je je oriënteren op de pabo?

Ga jij graag om met kinderen en wil je richting geven aan hun toekomst?  Denk je na over een baan in het onderwijs én wil je een prachtig beroep? We informeren je graag over onze studieroutes en wat er nu zo bijzonder is aan onze pabo. Docenten en studenten gaan graag het gesprek met je aan.

Er zijn diverse workshops, voorlichtingen en leuke lessen.

Is een nieuwe baan in het onderwijs iets voor jou?

Lerarenopleiding voortgezet onderwijs en pabo-deeltijd
Een open dag is dan een uitstekende gelegenheid om te kijken of het beroep van leraar bij jou past. Je kunt dan denken aan de lerarenopleiding voor het voortgezet onderwijs, de AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional (AD-PEP) of de pabo in deeltijd. Docenten en studenten vertellen je graag hun ervaringen en informeren je over de opleidingen.

Naast het gesprek ben je welkom bij specifieke voorlichtingsrondes.
Pabo deeltijdroute
10.15 uur, 11.30 uur en 13.15 uur

Lerarenopleidingen voorgezet onderwijs
Driestar hogeschool biedt de volgende deeltijdopleidingen voor leraar voorgezet onderwijs: Duits, Economie, Engels, Geschiedenis, Nederlands en Wiskunde.

De algemene voorlichting start om 11.00 en om 12.45 uur.
Wil je de duale route doen? Laat je dan informeren over de route Opleiden in de school (OidS). Welkom voor een gesprek of het voorlichtingsmoment om 11.30 uur en 13.15 uur.

Verder studeren op niveau 5?

De opleiding AD-opleiding Pedagogisch Educatief Professional (AD-PEP) is een niveau 5-opleiding voor werken in het onderwijs en de jeugdzorg. De studie is bedoeld voor mbo’ers met een opleiding op het gebied van Maatschappelijke Zorg, Pedagogisch Werk of Sociaal Werk. De opleiding duurt twee jaar en studenten gaan één dag per week naar school. Een groot deel van de opleiding voeren ze uit op hun werkplek. De toekomstige pedagogisch educatief professionals gaan dus veel leren in de praktijk!

Welkom tijdens een van onze voorlichtingsrondes om 11:00, 12:00 en 13.15 uur!

Heeft opvoedingsondersteuning je interesse?

Pedagogiek

Wees welkom op de voorlichting van de opleiding Pedagogiek en ga in gesprek met een docent hbo-pedagogiek en studenten om te kijken of deze opleiding bij jou past.

Er zijn twee voorlichtingsmomenten: 10.15 en 12.45 uur.

Ben je leraar en wil je verder studeren?

Master Leren en innoveren
De Master Leren en innoveren biedt een uitdagende verdieping voor leraren die werken in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en hoger beroepsonderwijs. Tijdens de masteropleiding leer je om binnen je eigen organisatie de rol van Teacher Leader in te vullen. Als Teacher Leader ben je expert op het gebied van leren en innoveren en denk na over het onderwijs en innoveren hiervan binnen jouw school. Tijdens de tweejarige deeltijdopleiding ga je onder andere in op leervragen uit je eigen onderwijspraktijk. De opleiding komt in aanmerking voor vergoeding vanuit de lerarenbeurs.

Laat je tijdens de open dag informeren over de masteropleiding Leren en innoveren. Meer informatie over de Master Leren en innoveren kun je vinden op de website: www.masterli.org.

Master Leren en innoveren - Christian Education
Vanaf 2018 bieden we deze nieuwe internationale master aan. De focus van deze master ligt op de leraar als persoon in zijn of haar context. Het verdiepen van je eigen christelijk identiteit en het leren van ervaren onderwijskundigen in een internationale context staan centraal”. De master wordt flexibel ingericht waardoor je in je eigen leertempo je diploma kunt behalen. Internationale gastdocenten zullen lesgeven in Gouda en je klas zal bestaan uit een mix van Nederlandse en internationale studenten.

Maak op onze open dag kennis met deze master!

Master Passend meesterschap (NIEUW)
Vind jij het ook belangrijk om passend onderwijs aan alle kinderen te bieden, aansluitend bij hun kwaliteiten en mogelijkheden? Wil je ook een leraar zijn, die goed met complexe situaties in de groep om kan gaan? De Master Passend Meesterschap leidt je op tot een deskundige professional die met een flexibele en onderzoekende houding adequaat kan handelen in complexe onderwijssituaties.

Kom langs op onze open dag en laat je informeren over deze nieuwe master!

Familie en vrienden zijn welkom

Neem gerust vrienden en familie mee die het leuk vinden om een kijkje te nemen in onze hogeschool. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Zij kunnen samen gymmen, een kunstenaar worden, een heuse speurtocht...

We zien uit naar je komst!

Meer informatie en aanmelden

Voor meer informatie over de open dag kun je contact opnemen met Studentzaken.

Koffie, thee en frisdrank staat klaar en tussen 12.00-13.00 uur kun je aanschuiven bij de (gratis) lunch.

Er is een informatiemarkt waar je alles te weten kunt komen over internationalisering, de cursus Cambridge etc.

Ook presenteren twee studentenverenigingen zich: Semper Fidelis en Solidamentum.

Wil je als jongens onder elkaar je oriƫnteren op een baan in het basisonderwijs? Kom dan zeker langs in lokaal 1.47.
Wil je dichtbij de pabo wonen? Lees alle informatie over de studentenhuisvesting op en schrijf je in!
Kun je niet op de open dag aanwezig zijn of wil je een hele lesdag mee maken? Maak dan een afspraak voor een meeloopdag (pabo) of avond meelopen (lvo of pedagogiek) Je volgt dan colleges bij de opleiding waarvoor je belangstelling heb.

Meld je hieronder aan!