Meekijken in de klas

Wij willen meer mensen warm maken voor werken in het onderwijs. In december kunnen geïnteresseerden daarom een dagje meekijken in de klas. Is het iets voor jou of help je mee deze actie te promoten?
7 november 2019
Driestar hogeschool behoort tot top kleine hogescholen

Opnieuw is Driestar hogeschool de beste pabo in het westen van het land volgens de Keuzegids hbo 2020. De opleidingen Pedagogiek en Leraar voortgezet onderwijs tweedegraads Duits en Nederlands behoren zelfs tot de allerbeste van Nederland. We zijn trots op onze docenten en studenten voor de hoge onderwijskwaliteit die we kunnen bieden.
31 oktober 2019
Waarom Berta en Bernhard deelnamen aan de Zomerschool

De Zomerschool wordt al jaren georganiseerd door Driestar hogeschool, Erdee Media Groep, VGS en RMU. Berta Keuken en Bernhard van der Knijff blikken terug. “Het heeft me aangezet tot dieper nadenken over dingen.”
21 oktober 2019
Verdeeldheid over het afschaffen van toelatingstoetsen op de pabo

In diverse media is gesuggereerd dat de toelatingstoetsen voor de pabo worden afgeschaft. Minister Van Engelshoven heeft in een overleg met de Tweede Kamer duidelijk gemaakt dat daar op dit moment geen sprake van is.
15 oktober 2019
Leraren bedankt!

Afgelopen zaterdag was het de Dag van de leraar! Om alle leraren nog eens extra te bedanken gingen we vrijdag langs bij basisschool De Wartburg in Woudenberg en werden vandaag in Gouda al onze eigen docenten en studenten in het zonnetje gezet.
7 oktober 2019
Toekenning bekostiging opleiding docent godsdienst via Driestar educatief

De minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap heeft bekostiging toegekend aan de opleiding tot docent godsdienst bij Driestar educatief. Hiermee volgt de minister het positieve advies van de Commissie Doelmatigheid Hoger Onderwijs.
4 oktober 2019
‘Werk nooit met andermans kinderen zonder een relatie’.

Deze stelling deed heel wat stof opwaaien tijdens een gesprek in de personeelskamer van een school. Toch is ‘relatie’ één van de pijlers voor een goede ouderbetrokkenheid. Maar hoe ga je dat ‘handen en voeten’ geven?
3 oktober 2019