Internationalisering

Wij zien internationalisering als een manier om de kwaliteit van het onderwijs te vergroten. De verschillen tussen culturen houden je namelijk een spiegel voor en helpen je om je blik te verbreden. Dit is ook belangrijk als je in Nederland aan het werk gaat.

Daarom bieden we onze studenten graag de kans om letterlijk en figuurlijk je grenzen te verleggen. Er zijn verschillende manieren om dat te doen.

• Werkweken / studiereis
    Binnen de minor ga je op werkweek naar het buitenland. Deze werkweek wordt georganiseerd door de hogeschool zelf. We organiseren werkweken naar België, Denemarken, Duitsland, Engeland, Israël, Oekraïne, Verenigde Staten en Schotland.
  • Individuele Internationale stage
    Je kunt er ook voor kiezen om zelf een buitenlandstage te organiseren. Drie tot vijf weken loop je stage en doe je onderzoek op een school in het buitenland.
  • Internationaal afstuderen
    Bij deze route voer je je volledige afstudeeropdracht uit in het buitenland.
  • Internationale minor
    Heb je gekozen en ben je geselecteerd voor de minor Christian Education? Dan ga je na de International Class gevolgd te hebben 2 maanden op stage in het buitenland. Dit noemen we de International Experience.
  • International Programme (Erasmus+)
    Driestar hogeschool is aangesloten bij het Erasmus+ programma van de Europese Commissie. In het kader van Erasmus+ volg je een programma van 4 - 5 maanden bij een partneruniversiteit binnen Europa (met een Erasmus+beurs) of buiten Europa.

We helpen je hier graag bij op weg. Onze medewerkers bij het International Office ondersteunen je in de praktische voorbereiding van deze uitdaging. Zij weten ook voor welke fondsen of subsidies je in aanmerking komt, denk bijvoorbeeld aan het Piet Kuijtfonds of het Holland Scholarship.